Rekenspel Make n break Rekenen met geld Oefenen Rekenen Huiswerk Werkblad Squla Bijlesmeester Baissschool Groep 12345678

Rekenspellen uit de Rekenkast

Spellen zijn naast Bewegend Leren een hele leuke manier om de lesstof te verwerken. Met name op het gebied van rekenen zijn veel spellen te vinden. 

Op de Facebookpagina van Leren van A tot Z wordt regelmatig een korte uitleg over een spel gegeven. Soms is dit een spel dat gratis te downloaden is en soms gaat het om een algemeen gezelschapsspel.

De missie van Leren van A tot Z is om de spellen te verweven in het lesprogramma, zodat spellen ingezet kunnen worden in plaats van de ‘gewone’ verwerking. van de les. 

Voor groep 3 en 4 gaan wij dit jaar een lijn uitzetten, waarin bewegend leren en spelletjes opgenomen worden in het dagelijkse lesprogramma. Houd deze pagina in de gaten!

"De kinderen hebben niet eens door dat ze sommen maken tijdens de spelletjes!"

Spellen over meten

Rondom meten zijn verschillende spelen te spelen. Wie verzamelt het snelst voorwerpen met gezamenlijke omtrek van een meter?  

Omtrek Meten spel Bewegend Leren groep 12345678

Spellen over de tafels van vermenigvuldiging

De tafels kun je op verschillende manieren oefenen, maar het leukst is toch wel met een spel. Er zijn veel spellen die je kunt spelen om de tafels te leren. 
Leren van A tot Z vindt het belangrijk dat er niet alleen naar de kale som wordt gekeken, maar dat de sommen ook inzichtelijk worden gemaakt. 

Spellen in de Rekenkast

Om het overzicht over alle rekenspellen bij ons op school te kunnen houden, hebben wij een rekenkast aangeschaft. Hier zit een systeem achter waar in aangegeven wordt welk spel waar ligt. De opbouw van de kast is gebaseerd op de Rekendrempels van het
Rekenmuurtje van Bareka. 

Leerlijnoverzicht rekenactiviteiten

Spellen in een leerlijn

Om de spellen blijvend in te kunnen zetten, zijn wij een doorgaande leerlijn aan het ontwikkelen voor rekenspellen, bewegend leren en LeerChallenges op het gebied van rekenen. 
Voor groep 3 en 4 testen we dit dit jaar in de praktijk.

2 dagen per week geven een buitenles, deze lessen zijn grotendeels te vinden op bewegend leren pagina.

De overige 3 dagen hebben wij een rekenspellencircuit, waarbij groep 3 elke keer een spel speelt en groep 4 ook. De rekenspellen komen uit de Rekenkast

Rekenen door spelletjes te spelen

"De kinderen zijn zo enthousiast over de spelletjes!''

LeerChallenge als basis voor de rekenles

Een LeerChallenge kan ingezet worden als huiswerk. Het stimuleert het handelend leren en legt de koppeling naar de praktijk.
Het is een leskaart waar leerlingen stap voor stap de basis leren van breuken, getallen, tafelsommen en nog veel meer.

Ga naar de LeerChallenge-pagina en lees er alles over!

Download

Omtrek Meten spel Bewegend Leren groep 12345678
Rekenspel Omtrek
Rekenspel Rekenen groep 7 8 Huiswerk oppervlakte vierkante centimeter decimeter
Rekenspel oppervlakte
Speelveld oppervlakte
Huiswerk Plattegrond Meetkunde Kleuters Groep 1234
Download Leerchallenges

Volg Leren van A tot Z #Leerchallenge

Facebook
Instagram
LinkedIn

Notice: Undefined offset: 0 in /home/atotz/domains/lerenvanatotz.nl/public_html/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924