ouderavond mr activiteitencommissie ouderraad spelend leren kinderen rekenspelletjes school inspirerende spreker praktijkOuderavond

‘Mijn dochter heeft moeite met de tafels, ik wil haar graag helpen maar ik heb geen idee hoe ik dat aanpak.’ Dit is een veelgehoorde uitspraak van ouders.
Ook op het gebied van lezen is het van groot belang dat ouders zorgen voor een rijke leesomgeving,, maar hoe dat op een leuke manier gecreëerd wordt is vaak lastig.

Daarom zorgen wij op deze avond voor tips en ideeën uit de praktijk. Ook vinden we het belangrijk om ouders het belang in te laten zien van een stevige basis thuis.  

Onze ouderavond is een dynamische avond vol informatie, spelletjes en overlegmomenten.

"Het was een zeer geslaagde avond. Ik krijg gewoon zin om met mijn kind aan de slag te gaan."

Rekenen in het dagelijks leven

Rekenen wordt vaak alleen gezien als het maken van sommetjes. Maar rekenen is zoveel meer. Rekenen is meten, klokkijken, temperatuur aflezen, de kalender invullen en nog veel meer. Dit alles hebben we nodig om in het dagelijks leven te kunnen functioneren. 

Door het spelen van spelletjes komen ontzettend veel rekenonderdelen aan bod, zonder dat kinderen het door hebben. Ze tellen het aantal ogen van een dobbelsteen op, ze leggen tactisch de juiste kaarten neer en ze gebruiken ruimtelijk inzicht om de bouwwerken te laten staan.

De kunst is om de link te leggen tussen het geleerde op school en de praktijk thuis. Dit kan door het maken van een Leerchallenge. Maar ook door het samen taarten bakken, uitrekenen hoelang een tv-programma duurt of het bekijken van het weerbericht. En natuurlijk door het spelen van spelletjes.

Mijn missie is om ouders om zich heen te laten kijken door een rekenbril. En samen met het kind de rekenwereld te ontdekken.

Lezen, lezen en nog eens lezen...

Lezen is een belangrijke vaardigheid die kinderen op school leren. Door plezier te hebben in lezen, wordt er ongemerkt veel geoefend en gaat het lezen steeds beter.

Dit oefenen valt niet voor iedereen mee, soms hebben kinderen moeite met lezen en verdwijnt weleens het plezier. Wij wileln graag tips geven hoe het lezen gestimuleerd kan worden. Welke hulpmiddelen zijn er te vinden? En hoe vind ik nu het geschikte boek samen met mijn kind? 

Mijn missie is om ieder kind te laten lezen in boeken die hij of zij leuk vindt. Dus naast een rekenbril krijgen we deze avond ook een neus voor boeken.

Juf en moeder

In de eerste plaats ben ik moeder van onze drie kinderen. Zij zijn een grote inspiratiebron op het gebied van leren, maar vooral ook van ontspanning. Als moeder weet ik dat kinderen het niet altijd leuk vinden om iets te moeten aannemen van de ouders, maar ze zijn gek op aandacht. De crux is om die twee te combineren.

Naast moeder ben ik juf en geef ik les aan verschillende groepen in de basisschool. In mijn loopbaan heb ik alle groepen lesgegeven. Ook ben ik opleider bij Met sprongen vooruit, daar wordt op een speelse manier rekenonderwijs gegeven. 

Mijn ervaring als juf en moeder zet ik graag in om een inspirerende ouderavond te geven, waarbij plezier voor ouder en daarna ook het kind voorop staat.

 

Ouderavond

Ben jij op zoek naar een ouderavond, waarbij ouders op een actieve en interactieve manier meer horen over een stevige rekenbasis thuis? Een stevige rekenbasis, zonder dat kinderen weten dat ze aan het rekenen zijn. 

Wil dat ouders meer weten van het nut van voorlezen? Wil jij ouders handvaten geven, hoe ze hun kind kunnen begeleiden bij het leren en lezen op een leuke manier?

Zoek dan contact voor een inspirerende ouderavond.
Ik hoor graag van je!

Informatie

Ik leid het programma van 75 minuten, waarin informatie en werkvormen zich afwisselen. 

Het programma kost € 250,-, hierbij is inbegrepen; de voorbereiding, een inspiratiemapje voor ouders (tot 30 personen) en kilometervergoeding (tot 75 km vanaf Makkinga, Friesland). Over andere wensen kunnen we altijd in overleg gaan. 

Ik hoor graag van u!
Neem gerust vrijblijvend contact op.

annieke@lerenvanAtotZ.nl
0630043796

Leren door te doen!

"Leren van A tot Z gaat over leren in de breedste zin van het woord.''

LeerChallenge als basis voor de rekenles

Een LeerChallenge kan ingezet worden als huiswerk. Of door ouders worden gedownload. Het is een leskaart waar leerlingen stap voor stap de basis leren van breuken, getallen, tafelsommen en nog veel meer.

Ga naar de LeerChallenge-pagina en lees er alles over!

Volg Leren van A tot Z #Leerchallenge

Facebook
Instagram
LinkedIn